MIN YOGA

Vårens yogaklasser är i full gång och nästa terminsstart är beräknad till v. 35

När du stillar ditt sinne kommer du hem till dig själv. Du kommer in till din sanna existens i ditt hjärta, där själen har sin förankring och där din inre visdom bor. När du möter dig själv i hjärtat, öppnar du upp dig för expansion av ditt medvetande. Att yoga hos mig är en resa inåt -

HEM TILL DIG SJÄLV!

Sensing Yoga - Sound Healing - Reiki Healing - Energimedicin


Jag har undervisat sen 2010 i olika yogaformer, men grunden i passen som jag har på plats i lokalen har idag landat i Sensing Yoga, som är en mjuk och inkännande yogaform som utgår från människans naturliga rörelser. Den har kommit till genom att studera barn, djur och naturfolk och deras rörelsemönster, som vi som vuxna oftast har tappat. Rörelsemönster som ger information till hjärnan om vilka åtgärder som behövs i kroppen. Varje pass är också en grupphealing. Förutom det innehåller passen även:

  • Energimedicin (där vi jobbar specifikt med olika energiflöden i kroppen till exempel genom att hålla på olika punkter)
  • Toner från helande instrument och min röst
  • Och så klart alltid medveten närvaro och acceptans av nuet - oavsett hur nuet ser ut!


Fokus ligger på:

  • Flödet i ryggraden för att få en mjuk och böljande rygg, eftersom den är din stomme och ur ett yogiskt perspektiv är du gammal (oavsett din biologiska ålder) om din rygg är stel.
  • Psoasen, en vävnad som binder ihop dina två kroppshalvor och som påverkar ditt mående i mycket högre grad än du någonsin kan ana. Den kallas ibland för själens muskel.
  • Vagusnerven är en självklar del i alla pass.
  • Fascia (bindväv), som vi vill ska bli fuktad och hålla sig mjuk så att du får vara mjuk.
  • Kontakt med bäckenbotten, som bygger vårt fundament.


Sensing Yogans logga ger faktiskt en tydlig bild av hur den har tagit plats i min verksamhet - den har blivit stammen på trädet, det som bygger stommen i passen, den orange cirkeln är healingen som jag kanaliserar under hela passet och som ligger som en bubbla runt gruppen och de vita plupparna är min stora verktygslåda av andra tekniker, som jag intuitivt plockar in i passen.

Det stora värdet med att gå termin gentemot drop-in

I takt med vår allt mer stressiga vardag får jag ständigt frågan om det går att gå på drop-in, eftersom många inte vill eller kan binda upp sig på en hel termin. Men hos mig är ett yogapass inte ett vanligt yogapass utan en helhet med healing tillsammans med yogan och gruppenergin byggs upp under terminens gång. Det går inte att skapa samma djupgående och transformerande upplevelse på ett drop-in pass. Den gruppgemenskap som byggs upp ger trygghet och kraftfullare resultat och ett av mina andliga uppdrag är att transformera energi hos mina deltagare. 


För att kompensera för missade gånger erbjuder jag tillgång till en lösenordsbaserad webbsida som endast är för de som går termin. Där finns bonusmaterial och teori och du får tillgång till extrapass om du missar gånger. Det finns också möjlighet att ta igen missat pass en annan dag i mån av plats.


Det kan också vara ett värde att sätta sig ner och kontemplera över allt som drar dig bort från yogan. Vissa saker kan vi inte välja, livet kommer alltid att komma mellan ibland, men ofta väljer vi bort den där ovärdeliga stunden för oss själva för att ställa upp för andra på deras villkor. Det är inte egoistiskt att du fyller på dig själv i första hand och ger till andra sen. Du kan då ge med en helt annan energi, från en påfylld bägare istället för en halvtom, vilket kanske bara gör dig på dåligt humör för att du "måste" göra det här istället för att vara på ett läkande yogapass. Ibland skapar vi "måsten" som inte ens är det. Så öva dig på att säga "jag hjälper dig jättegärna (eller vad det nu handlar om), men just då kan jag inte utan vi får hitta en annan tid.


Speciellt svårt kan det här vara när det gäller våra barn, MEN det du själv gör är det de kommer att göra när de själva är vuxna. Vill du slussa in dem i samhällets stressfålla eller längs den stig som också innehåller den livsnödvändiga återhämtningen? Skulle du själv vilja att någon du älskar sa nej till nödvändig påfyllning eller skulle du hellre boka in annan tid? Du är lika viktig och faktiskt till och med ännu viktigare - relationen till dig själv är den enda relationen du säkert vet kommer att hålla hela livet. Och åter igen, det är inte egoistiskt, du vinner hälsa och en bättre relation med dig själv och dina andra relationer kommer att vinna massor på att du tar hand om dig själv först och sen ger med glädje. 


ONLINEYOGAN innehåller också andra yogaformer förutom Sensing Yoga och du kan läsa mer om de olika plattformarna på den sidan.

Yoga handlar inte om att kunna nå ner till tårna utan om vad du lär dig på vägen ner. Det handlar inte heller om att förbättra dig själv utan om att du ska hitta in i en acceptans av dig själv precis så som du är.


Yoga handlar om att förena alla delarna av det som är du. Att du ska upptäcka vem du egentligen är bakom alla dina roller och hitta in till din egen inre stillhet, hitta in dit där du själv har alla svaren - HEM TILL DIG SJÄLV!