Min yoga

Att yoga hos mig är en upplevelse utöver det vanliga och varje pass är en healingsession och en resa inåt - hem till dig själv! Jag är en seriös rebell, så min yoga är en intuitiv mix av olika yogatraditioner, energimedicin, kinesisk medicin och taoism, kryddat med healing och toner från helande instrument som exempelvis trummor, singing bowls och min röst som förstärker yogans effekt.Jag har sammanlagt mer än fem års yogalärarutbildningar och lite annat smått och gott i utbildningsväg i bagaget och jag har undervisat sen 2010. Jag har också en magisterexamen i Folkhälsovetenskap med inriktning mot Hälsopsykologi.


Jag följer sällan en bestämd yogatradition under ett pass. Jag jobbar helt intuitivt och följer energierna och det brukar bli en mix mellan yinyoga och mer flöde men ingen "slå knut på sig själv" eller stå på huvudetformer. 


Vi använder ställningarna för att ta oss in i kroppen och resultatet blir en lugn, men ibland utmanande, yoga med fokus på resan inåt för att möta dig själv. Medveten närvaro och acceptans i nuet - oavsett hur nuet ser ut! Vi kommer djupt in i kroppens inre vävnader och stretchar leder, ligament och fascian, både med hjälp av ställningar men också ibland med bollar som hjälpmedel. Vi jobbar med flödet i ryggraden för att få en mjuk och böljande rygg, eftersom den är din stomme och ur ett yogiskt perspektiv är du gammal (oavsett din biologiska ålder) om din rygg är stel. Vi jobbar också mycket med psoasen, en muskel som binder ihop dina två kroppshalvor och som påverkar ditt mående i mycket högre grad än du någonsin kan ana. Den kallas ibland för själens muskel. Alla delarna hänger samman och är lika viktiga, men fascian, ryggraden och psoasen kan vi se som huvudnycklar.

 

Ju längre jag kommit med att arbeta intuitivt i min undervisning, ju mer utrymme har healingen fått. Den healing som jag alltid naturligt förmedlat under yogan, utan att göra något särskilt, började jag jobba mer medvetet med och lät den få en större plats under passen. Och detta arbete fortsätter jag att utveckla termin efter termin. Så om du vill yoga för mig behöver du känna dig bekväm med att ta emot healing och om du ska trivas riktigt bra behöver du nog uppskatta de mer andliga delarna av yogan - mötet med dig själv. Varje pass är en healingsession i grupp.


Du bör också uppskatta mjukare yogaformer och det kan vara bra att vara förberedd på att jag rapar mycket (både på pass och under behandling). Det är på det sätt jag kanaliserar ut det som deltagarna släpper. 

 

Jag har en stor kärlek till ljud och olika helande instrument såsom exempelvis sjungande skålar i kristall och metall, healingrör, stämgafflar, olika sorters trummor och dessa är också en del i min yoga. Ljud är vibration och har en fantastisk förmåga att jobba helande inuti din kropp. Att släppa på spänningar och blockeringar och få din inre rytm att flöda fritt.

När du stillar ditt sinne kommer du hem till dig själv. Du kommer in till din sanna existens i ditt hjärta, där själen har sin förankring och där din inre visdom bor. När du möter dig själv i hjärtat, öppnar du upp dig för expansion av ditt medvetande.